Xarxa d’habitatge social

A BADALONA DEL PIBC

30 places residencials per a persones sense llar: s’aplica la metodologia “Housing First”

Les entitats que formen part del Programa d’Inclusió Bisbe Carrera han impulsat la creació d’una xarxa d’habitatges per a persones en situació de sense llar a Badalona per tal de poder oferir una atenció integral a aquestes persones.

La xarxa es basa en la metodologia “Housing First” (Primer, la llar), segons la qual el suport residencial és vital per garantir processos de recuperació. L’acompanyament socioeducatiu s’adapta a cada persona en el context d’un habitatge.

Són 30 places residencials en tres ubicacions diferents de la ciutat de Badalona. Es prioritzen persones d’edat avançada i dones així com persones amb llarga trajectòria de carrer o d’atenció a recursos per a persones sense llar.

Les persones compten amb alguna font d’ingressos i fan una aportació per a l’habitatge per tal de coresponsabilitzar-se i contribuir a la sostenibilitat del projecte.

Les entitats que fan possible el Programa a través de la seva aliança són Fundació Llegat Roca i Pi, l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu i Càritas Diocesana de Barcelona. D’altra banda la Fundació Mambré s’encarrega de temes relacionats amb la gestió dels habitatges i també realitza una tasca de cerca de possibles habitatges que es podrien sumar al Programa. Totes aquestes entitats formem també part de la Taula Sense Llar de Badalona.