22 / maig / 2023

“Somiant la pau”: col·loqui amb Nadia Ghulam i Jaume Aymar

“Somiant la pau”: col·loqui amb Nadia Ghulam i Jaume Aymar

La conferència del mes de maig del V Cicle conferències Roca i Pi ha tingut com a ponents a Nadia Ghulam, activista pels drets humans i per la pau, i Jaume Aymar, president del Patronat de la Fundació Llegat Roca i Pi. La Nadia va néixer a Kabul (Afganistan) i la seva vida està marcada per la guerra, una guerra que dura ja més de 40 anys.

Jaume Aymar va obrir l’acte com a “Un col·loqui sobre un tema molt sensible com la pau que ens afecta a tots i on volem compartir els nostres somnis per a la pau. Perquè com deia Aristòtil, només es realitza allò que s’ha somiat”.

Alguns dels missatges que va remarcar Nadia Ghulam a partir de les preguntes i reflexions plantejats per Jaume Aymar són que “Hem de ser agents actius de la pau: la seva construcció està en petits gestos”.

Nadia Ghulam, també fundadora de l’associació Ponts per la Pau, va posar de manifest que la solidaritat és visibilitzar els altres i que d’aquesta manera podrem treballar per la pau. I que els joves tenen molt a dir, que és important l’educació i que per això fa xerrades als centres educatius.

Allunyar els ressentiments per aconseguir la pau

Una de les preguntes de Jaume Aymar va fer referència a la carta de la pau adreçada a l’ONU -lliurada per ell mateix a l’Alcalde de Badalona a l’abril- on es subratlla que cal allunyar els ressentiments. Concretament la pregunta a la Nadia era “Tu tindries tot el dret a estar ressentida però en canvi se’t veu sempre serena… Quina és la causa d’aquesta serenor?”

“El ressentiment és un verí per a la persona: t’has d’expressar quan et fan mal però no t’ho pots guardar dins, no pot quedar al teu cor”, va contestar la Nadia. Alhora va destacar que “cal ajudar les dones perquè cultivin la llavor de la pau”.

T’ha agradat? Pots compartir a:

Potser també t’interessi llegir…

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *