20 / febr. / 2023

Punts clau sobre “La realitat i reptes de les addiccions a Catalunya”, Lídia Segura (V Cicle Roca i Pi)

El 15 de febrer va tenir lloc aquesta conferència dins del V Cicle de Conferències de la Fundació Llegat Roca i Pi

“Les addiccions comencen amb hàbits: la freqüència i intensitat del consum facilita que l’hàbit es converteixi en addicció”. És un dels punts que va destacar Lidia Segura, psicòloga a la subdirecció general de Drogodependències del Departament de Salut, a la seva conferència dins del V Cicle de Conferències Roca i Pi (15 febrer).

També va comentar que “Totes les persones en algun moment poden desenvolupar una addicció”, que pot ser tan a substàncies com comportamentals. Sobretot va incidir en el problema que suposa l’alcohol i en què els joves creuen que beure alcohol diàriament no té cap risc.

Com a reptes va assenyalar el tenir més coneixement sobre els mecanismes de l’addicció, fer més recerca sobre els tractaments, trobar alternatives a fàrmacs amb potencial d’addicció, prestar atenció a les pràctiques de les indústries o buscar respostes davants determinants socials i pobresa, així com també mirar les addicions més enllà de la població jove.

Un altre del punts que va remarcar és que les dones demanen menys ajuda perquè l’addicció en dones està més estigmatitzada.

Alhora va recordar el contacte del Servei d’informació i orientació sobre drogodependències (Línia verda: tel. 900 900 540).

T’ha agradat? Pots compartir a:

Potser també t’interessi llegir…

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *