8 / oct. / 2021

Presentació del llibre Roca i Pi, un llegat solidari per a Badalona

El 5 d’octubre s’ha presentat aquest llibre al Museu de Badalona. L’acte s’ha centrat en la figura de Vicenç Roca i Pi, la història del seu llegat i també en l’acció social impulsada per la Fundació Roca i Pi actualment.

L’acte de presentació del llibre Roca i Pi, un llegat solidari per a Badalona s’ha obert amb un monòleg teatral per situar la figura de Vicenç Roca i Pi en el context històric del segle XIX, a càrrec de l’actor Albert López Vivancos. Caracteritzat com a Vicenç Roca i Pi (Barcelona 1780- Badalona 1852), l’actor ha fet referència al testament on aquest comerciant i filantrop va voler deixar els seus béns a persones en situació de pobresa a Badalona.

Alguns dels fets més significatius que es recullen a l’obra són els orígens familiars dels Roca, el testament i els administradors dels béns del llegat, la creació de la Causa Pia, els litigis amb les propietats, el monument de Roca i Pi, la seu de l’asil a Can Gusi o l’etapa de la Guerra Civil i la postguerra.

Jaume Aymar, president del Patronat de la Fundació Llegat Roca i Pi i autor del pròleg del llibre, ha presentat la motivació i significat de l’obra. Ha agraït la tasca historiogràfica de les persones autores del llibre, que ha fet possible conèixer millor i contrastar l’origen i evolució de l’entitat. “La història del Llegat Roca i Pi és, en certa manera, la història de les relacions entre l’Església, les corporacions municipals i la societat civil de Badalona des del 1876 fins als nostres dies”, ha comentat.

Mijail Acosta, director general de la Fundació Roca i Pi, també ha intervingut a l’acte fent referència a l’acció social actual de Roca i Pi. Ha mencionat la Residència assistida per a gent gran Roca i Pi, el programa de convenis amb 26 entitats socials de diferents àmbits i el programa de projectes en aliança a través dels quals s’acompanya a gent gran, persones sense llar i persones amb dificultats per accedir al mercat de treball.

La cloenda ha anat a càrrec de Miguel Jurado, regidor de Serveis Socials i Participació en representació de l’Ajuntament de Badalona. Durant l’acte també s’han projectat imatges antigues incloses al llibre relacionades amb el Llegat Roca i Pi i la ciutat de Badalona com, per exemple, la que il·lustra la portada de l’obra del projecte del monument de Roca i Pi, punt de trobada icònic de Badalona.

Més informació a la nota de premsa.

 

T’ha agradat? Pots compartir a:

Potser també t’interessi llegir…

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *