31 / maig / 2022

Missatges i imatges de la celebració dels 100 anys de la Residència per a gent gran Roca i Pi

Amb el lema “100 anys mirant als ulls a la vellesa”, la Residència per a gent gran Roca i Pi ha celebrat el seu centenari aquest any 2022 coincidint amb les Festes de Maig de Badalona. Els jardins de la Residència han acollit un acte institucional dijous 5 de maig i un “Matí amb Gospel i estels” dissabte 7 de maig.

Celebrar els 100 anys de la Residència per a gent gran Roca i Pi amb les persones residents, treballadores i l’entorn però també reivindicar la importància de la cura de la gent gran i donar visibilitat a aquesta etapa de la vida. Per aquests motius hem commemorat el centenari de la Residència amb un acte institucional als jardins del centre el 5 de maig i també amb un acte lúdic obert a l’entorn el 7 de maig. Les celebracions s’han fet coincidir amb les Festes de Maig de Badalona.

Els parlaments de l’acte institucional els va obrir Cristina Aspa, directora de la Residència, que va destacar la importància de tractar a les persones residents en la seva globalitat i que “volem complir molts més anys mirant als ulls a la vellesa, a les necessitats de les persones residents i que tots plegats tinguem en compte i puguem respondre aquestes necessitats. Perquè tenir cura de la vellesa és present i futur”. També van participar als parlaments Jaume Aymar, president del Patronat de la Fundació Llegat Roca i Pi, i Mijail Acosta, director general.

Alhora hi va intervenir la directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat de la Generalitat, Montserrat Vilella, qui va remarcar l’esforç realitzat pels professionals davant de la pandèmia. L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, va tancar els parlaments referint-se a les residències com “espais on es ve a viure” i agraïnt la tasca de la Fundació Roca i Pi a la ciutat. Més informació a la nota de premsa

 

Les persones residents, protagonistes de la celebració

El moment més emotiu de l’acte institucional es va viure amb el parlament de Conxita Canals, resident. Al vídeo de sota, al minut 10:30, podreu veure i sentir el seu discurs. Aquest discurs es va guardar en una càpsula del temps, amb altres elements significatius, que es va enterrar als jardins de la Residència i que s’obrirà d’aquí a 50 anys. En aquesta dinàmica de la càpsula del temps hi van participar membres de l’equip de la Residència, familiars i persones voluntàries.

A la càpsula del temps es va guardar també el cartell de l’acte lúdic celebrat dissabte 7 de maig al matí obert al veïnat i a l’entorn. Va ser un “Matí amb Gospel i estels” on va actuar el grup Gospel Sentits Badalona i el Club d’Estels “Mira Mira”. Aquest acte també es va fer als jardins de la Residència perquè el poguessin gaudir les persones residents.

T’ha agradat? Pots compartir a:

Potser també t’interessi llegir…

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *