MIJAIL ACOSTA, NOU DIRECTOR DE LA FUNDACIÓ ROCA I PI

Des del passat 3 de Novembre de 2020, Mijail Acosta Martínez és el nou director de la Fundació Llegat Roca i Pi, després d’haver-se jubilat la directora anterior, Mercè García Garrido, i per acord pres

pel Patronat de la Fundació en la darrera reunió del 9 d’octubre passat. El nou director és reconegut per l’acció i gestió en el camp social i, particularment, per haver estat el director de la Fundació Acollida i Esperança durant 28 anys, entitat badalonina impulsada per una comunitat cristiana de base animada pel franciscà P. Josep Costa i amb seu a la masia de Can Banús.

Acosta va deixar la direcció general de la Fundació Acollida i Esperança l’agost passat per donar pas a una renovació en la direcció i promoure un nou lideratge, el de Josep Maria Lluch, i a partir d’aquest novembre se li va proposar assumir la direcció de la Fundació que gestiona el llegat de Vicenç de Paül Roca i Pi. Des de la seva responsabilitat anterior, Mijail Acosta s’ha compromès en la creació d’espais d’acollida per a persones en situació d’exclusió social severa. En aquest sentit, ja és membre impulsor de la Taula Sense Llar de Badalona, un espai del qual forma part la Fundació Roca i Pi des de la seva creació.

El tarannà d’Acosta és propici al treball en xarxa entre les diferents entitats socials del Barcelonès Nord i les Administracions. «Sovint hi ha la temptació de fer retrets a l’Administració, penso que és millor una cultura que ens permeti crear de manera conjunta», remarca. El seu vincle amb el món social va començar a partir d’un voluntariat durant l’etapa universitària a l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillach, al costat de sor Genoveva Massip, on va descobrir la realitat de la gent que pateix pobresa més extrema o problemes d’addicció. «Vaig quedar tan impactat i atret que en acabar la carrera m’hi vaig dedicar de ple», recorda Acosta.

Al llarg de la seva trajectòria, Acosta ha desenvolupat un model organitzacional on conjuga l’atenció a la persona des d’una perspectiva humanista amb la defensa dels drets per reduir les desigualtats socials. Així mateix, ha defensat la complementarietat en l’acció social dels valors solidaris i vocacionals amb la necessària professionalització dels serveis.

«Aquest relleu ha de ser una oportunitat de donar continuïtat a la tasca assistencial que ja desenvolupa la institució en aquests temps tan complicats a nivell social i, alhora, per impulsar l’acció social a la ciutat i contribuir a donar respostes als nous reptes sanitaris i socials que la pandèmia del Covid-19 està significant per a tots, però especialment per als més desfavorits», remarca el president de la Fundació Roca i Pi, Mn. Jaume Aymar.

Finalment, Mn. Aymar, en nom del patronat de la Fundació Roca i Pi, ha deixat constància de «l’agraïment sincer a la directora sortint, Mercè García, per tots els anys de treball i dedicació a la Fundació i, especialment, per haver estat l’ànima de la renovació i millora de la Residència Assistida i del Centre de dia Roca i Pi».

2020-11-16T11:10:32+00:00 16, novembre, 2020|Sense categoritzar|