Llars Renaixent

UN EDIFICI PER A PERSONES SENSE LLAR

És un projecte propi de Roca i Pi iniciat l’any 2023 amb l’objectiu que persones en situació de sensellarisme puguin deixar de viure al carrer i recuperar un vida digna.

Deixar de viure al carrer i també tenir estabilitat, sentir-se segurs a la nova llar i anar, poc a poc, recuperant l’autonomia i la dignitat perduda. Aquests són objectius del projecte “Llars Renaixent” de la Fundació Llegat Roca i Pi on en un mateix edifici hi ha pisos compartits de cinc persones, amb habitació individual i cuina i banys compartits.

L’edifici està situat al barri de La Salut de Badalona, d’acord amb la missió de la Fundació d’acompanyar persones a la ciutat i a poblacions de l’entorn.

La integradora social acompanya als residents en diferents àmbits (laboral, formatiu, jurídic, alimentari, econòmico, emocional…) perquè puguin millorar la seva situació i, poc a poc, recuperin qualitat de vida.

Actualment hi viuen 15 homes. Dues persones més viuen a l’edifici per tal de tenir-ne cura i vetllen perquè la convivència sigui agradable i positiva.

Millorar la xarxa social i relacional de les persones residents i motivar la seva participació comunitària són també objectius de “Llars Renaixent”.

El nom “Renaixent” s’inspira en el fet que tenir un sostre digne impulsa a poder fer canvis en positiu, a “renàixer” d’alguna manera cap a una vida millor, segons expressen les persones usuàries.