Habitatge i
gent gran

LLARS HORITZÓ

Un projecte alternatiu d’habitatge social per promoure un envelliment digne

Una aliança entre la Fundació Llegat Roca i Pi, la Fundació Llars Compartides i Càritas Diocesana de Barcelona.

Fundació Llegat Roca i Pi | Llars Horitzó

25 persones acompanyades

Llars Horitzó es va iniciar amb la posada en marxa l’any 2020 d’un edifici al passeig de la Rambla de Badalona on conviuen 17 persones.

L’any 2024 el projecte s’ha ampliat amb l’obertura de dos pisos al barri de Coll i Pujol de Badalona on viuen un total de 8 persones. Aquests pisos, on havien viscut durant més de vint anys Germanes Carmelites, han estat adquirits i reformats per Roca i Pi.

Les persones que viuen a Llars Horitzó són majors de 60 anys amb autonomia física i mental però en situació de vulnerabilitat per la manca de recursos econòmics per accedir a un habitatge. Abans d’entrar-hi residien en habitacions de pisos compartits, havien patit desnonaments i/o venien de situació de carrer.

Algunes d’elles també pateixen soledat no volguda. Les persones són autònomes en el seu dia a dia i compten amb l’acompanyament d’una educadora social de l’equip de la Fundació Llars Compartides, que és l’entitat que gestiona el projecte.

Fundació Llegat Roca i Pi | Llars Horitzó

Objectius

El projecte pretén millorar la qualitat de vida de les persones residents i ser un model de convivència alternatiu per a un envelliment digne i en companyia. Fomenta l’autonomia personal de les persones residents i les apodera perquè participin activament en la seva sostenibilitat. Totes les persones residents fan una aportació econòmica mensual per cobrir les despeses de subministraments i manteniment de l’edifici. Aquesta no supera el terç de la seva pensió.

Els habitatges

LLARS HORITZÓ

Un projecte eficaç, eficient i sostenible que es podria replicar per poder atendre més persones que ho necessiten