5 / juny / 2024

Creix “Llars Horitzó” amb dos pisos més per a gent gran a Badalona

En total són ja vint-i-cinc les persones residents que viuen a “Llars Horitzó”, un projecte de cohabitatge per a gent gran en situació de vulnerabilitat

Durant el 2024 s’han posat en marxa dos nous pisos a Badalona, al barri de Coll i Pujol, que amplien el projecte “Llars Horitzó” per a gent gran. Són dos pisos on viuen en total vuit persones jubilades majors de 60 anys amb autonomia física i mental, però en situació de vulnerabilitat per la manca de recursos per accedir a un habitatge.

Les vuit persones residents als nous dos pisos -dos dones i dos homes a cadascun d’ells- se sumen a les disset que viuen a l’edifici de La Rambla de “Llars Horitzó”, que va començar a funcionar al 2020 durant la pandèmia. Cada persona paga un lloguer assequible, d’acord amb els seus ingressos i mai per sobre del 30% de la seva pensió. Tenen una habitació individual i el menjador i la cuina són espais compartits.

La mitjana d’edat de “Llars Horitzó” és actualment de 70 anys, amb 16 homes i 9 dones en total. A més d’oferir habitatge digne a gent gran i millorar la seva qualitat de vida, el projecte també pretén fer front a la soledat no volguda.

Durant l’acte d’inauguració dels pisos s’ha posat de manifest per part de les entitats socials l’objectiu de poder ampliar-lo per representar una alternativa d’habitatge social per a un envelliment digne.

Els dos pisos han estat comprats i reformats per la Fundació Roca i Pi a través del servei de reformes de la Fundació Formació i Treball per tal que, entre d’altres, puguin comptar amb dos banys cadascun d’ells. Estan a la mateixa finca i en ells havien viscut durant més de vint anys germanes de la Congregació Religiosa de les Carmelites Missioneres.

Un projecte en aliança

El projecte “Llars Horitzó”, on en total viuen 25 persones, és possible gràcies a l’aliança entre la Fundació Llegat Roca i Pi, la Fundació Llars Compartides i Càritas Diocesana de Barcelona. Les persones residents són autònomes en el seu dia a dia i compten amb l’acompanyament d’una educadora social de l’equip de la Fundació Llars Compartides, que és l’entitat que gestiona el projecte.

T’ha agradat? Pots compartir a:

Potser també t’interessi llegir…

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Últimes publicacions

Contacta amb nosaltres

Contacte Fundació Roca i Pi

Segueix-nos a les xarxes socials

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *