14 / abr. / 2022

100 anys de la Residència Roca i Pi per a gent gran: celebració a Badalona

Sota el lema “100 anys mirant als ulls a la vellesa”, la Residència assistida per a gent gran Roca i Pi celebra el seu centenari aquest any 2022 coincidint amb les Festes de Maig de Badalona.

Fa 100 anys que gràcies al Llegat solidari de Vicenç Roca i Pi es va poder realitzar la compra de l’edifici de la fàbrica de Can Gusi a l’actual avinguda Martí Pujol de Badalona per donar continuïtat a l’asil per a gent gran. L’asil, l’únic a la ciutat de Badalona fins als anys 70, seria l’origen de l’actual Residència assistida Roca i Pi per a gent gran. La Fundació Llegat Roca i Pi celebrarà aquest centenari del que és el primer servei de l’entitat durant el mes de maig.

Un dels actes de celebració, obert a la ciutadania, tindrà lloc dissabte 7 de maig al matí de 10:30 a 12:30h als jardins de la Residència Roca i Pi (Av. Martí Pujol, 654). L’acte comptarà amb l’actuació del grup Gospel Sentits Badalona i també amb una demostració d’estels del Club d’Estels “Mira Mira”. Serà de 10:30 a 12:30h i l’entrada és lliure. Aquest acte ha estat inclòs dins del programa d’activitats de les Festes de Maig de Badalona.

També està previst un acte institucional el 5 de maig amb la presència de representants de l’Ajuntament de la ciutat i de la Generalitat.

Una mica d’història de l’edifici

100 anys de la Residència Roca i Pi per a gent gran: celebració a Badalona

La fàbrica de Can Gusi era una fàbrica tèxtil especialitzada en la confecció de teixits i ornaments per a ús litúrgic. Va ser construïda l’any 1899 per l’enginyer industrial Albert Barrer amb estructura de ferro i maó vist. L’edifici era de la tipologia dels edificis industrials de finals del segle XIX.

Un cop destinada a l’ús de l’asil, les diferents naus que formaven la fàbrica van passar a ser dormitoris i menjador. L’amplitud dels pavellons, únicament interromputs per columnes, va possibilitar aquesta reutilització de cara a l’asil, llavors dirigit per religioses. Les oficines de la fàbrica es convertiren en capella i la xemeneia, en un bust de Vicenç Roca i Pi.

Jaume Sacasas/Museu Badalona. AI. Fons Jaume Sacasas

T’ha agradat? Pots compartir a:

Potser també t’interessi llegir…

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *