TROBADA DE LA FAMILIA GUSI A LA SEU DE LA FUNDACIO ROCA I PI

Va ser motiu de gran alegria per ambdues parts, la trobada entre els membres de la família Gusi i la Fundació Roca i Pi, el passat dissabte 28 d’abril, a la seu de la Fundació. Cal poder dir que al seu moment l’any 1912 l’acord entre els hereus de la Familia Gusi i els administradors del llegat Roca i Pi va permetre la constitució de l’espai que ocupa avui la Fundació, i primer Asil Roca i Pi. L’espai físic anomenat Can Gusi, on es troba la seu de la Fundació era una antiga fàbrica dedicada a la fabricació de teixits d’ús litúrgic que va ser construïda l’any 1899, dins dels espais de la fàbrica es varen respectar les tres naus paral·leles de maó vist, actualment dempeus però reformades i transformades, en la seu de la Fundació Roca i Pi.

Com a tal fàbrica disposava d’una xemeneia que encara fa de referent del que era l’activitat fabril de l’època fent teixits. Va ser propietat de la indústria el Sr. Miquel Gusi Sabat, d’aquí el seu nom de Can Gusi, i actualment els fills amb els hereus varen poder visitar les instal·lacions del que s’hi ha fet a aquelles antigues instal·lacions. La visita els va permetre conèixer de primera mà el pas del temps i les activitats que s’hi ha desenvolupat en aquest espai.

Varen quedar gratament sorpresos i agraïts de la tasca que la Fundació porta a terme amb els seus projectes i els activitats socials que s’hi porten a terme, en un espai que sempre ha estat font de vida, de creixement econòmics i de vitalitat per a les persones i famílies que se’n beneficien.

 

2018-05-10T17:35:53+00:00 10, maig, 2018|Sense categoritzar|