FESTA DE SANT ANTONI

El passat dia 17 de gener vam celebrar el dia de Sant Antoni Abat, el patró dels animals. Segons explica la llegenda Sant Antoni era un gran amic dels animals i, quan veia un animal ferit, el guaria. Així ho va fer amb un porquet, que, per mostrar-li el seu agraïment, va decidir acompanyar-lo la resta de la seva vida. És per això que popularment se l’anomena Sant Antoni del porquet i també Sant Antoni dels rucs.

Com marca la tradició es va fer la benedicció dels animals de tots aquells familiars i residents així com treballadors i voluntaris que van decidir participar i que ens van visitar.

La benedicció la va portar a terme el Mossèn Josep Teixidó amb la col·laboració de les ‘Germanes Dominiques de la Presentació’.

Entre els animals que van venir es trobaven gossos de tot tipus i races, els noms eren: Lolo, Nina, Yaki, Mel, abril, Frida, Kahlo, Eros, Toby, Chiki, Lolo, Shiva i Toby. També un conill amb el nom de Yaki i una tortuga anomenada Carmela. A més de dos ocellets Mus i Camarón.

Després de l’acte hi va haver un berenar especial per a tots el Tortell de Sant Antoni. Aquest és un dolç típic d’aquesta festivitat, té forma d’anella fet de brioix farcit de massapà i que conté una sorpresa al seu interior: una figureta d’un animal.

2020-01-22T17:45:54+00:00 22, gener, 2020|Sense categoritzar|